Harde knallen

Memoria

Memoria is een film over ongrijpbare zaken als leven en dood, onze verhouding tot het verleden, dromen, het geheugen, waarheid en werkelijkheid. En die werkt. Zeker in een bioscoop, waar het geluid lekker hard staat.

We volgen de Britse plantendeskundige Jessica die lijdt aan een merkwaardige auditieve hallucinatie: ze hoort met enige regelmaat een harde knal. Met hulp van een geluidsontwerper probeert ze de klank te reproduceren. Ze gaat ook nog langs een arts. Niets helpt. En intussen bezoekt ze haar zus die aanvankelijk met een onverklaarde luchtwegziekte in het ziekenhuis ligt. Later, als Jessica in het Amazone-oerwoud is beland, en het verhaal – eerder een flow van losse gebeurtenissen – tot stilstand is gekomen, duikt de geluidsontwerper weer op, maar in de gedaante van een veel oudere man, die leven en dood-zijn kan afwisselen, zoals normale mensen dat doen met waken en slapen. Hij is bovendien uitgerust met een volmaakt geheugen, en vergeet nooit iets, zelfs niet wat anderen hebben meegemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s