Over Peter Paul

Peter Paul J. Doodkorte is getrouwd met Adri Doodkorte – Oosterom, (pleeg)vader van Michael, Patrick en Jitske en opa van Danny, Noa en Joshua, Boaz, Julian en Benthe.

Hij is als Senior Adviseur Sociaal Domein verbonden Vondel&Nassau te Vianen en voert advies- en interim-opdrachten binnen het sociaal domein. De zorg voor jeugd heeft zijn bijzondere passie.

Peter Paul deed gedurende ruim 40 jaar praktische ervaring en deskundigheid op binnen de uitvoerende jeugdzorg als groepsopvoeder, mentor, pleegouder en – later – directeur/bestuurder.

Ervaring met de bestuurlijke positie en instrumenten van gemeenten, provincies en grootstedelijke regio’s deed hij op als wethouder Financiën in zijn woongemeente – Capelle aan den IJssel – en als portefeuillehouder jeugdzorg en milieu van de Stadsregio Rotterdam.

Peter Paul denkt en werkt vanuit mensen en inhoud. Hij verdiept zich echt in de ander en/in zijn omgeving en realiseert op basis daarvan echte antwoorden met een duurzame impact.

Zijn persoonlijkheid  wordt gekenmerkt door authenticiteit, een grote werklust, gedrevenheid en passie. Hij kan luisterend en beschouwend zijn, maar ook doortastend en besluitvaardig. Hij kan mensen enthousiasmeren en inspireren, maar ook uitdagen om hun talenten verder te ontwikkelen.

Als inspirator prikkelt hij organisaties en hun medewerkers of achterban . Met zijn verhalen, anekdotes en ervaringen op tal van maatschappelijke en economische werkterreinen inspireert hij en zet hij zijn publiek op een nieuw denkspoor.

Peter Paul is naast een begenadigd schrijver ook een veelgevraagd spreker bij en dagvoorzitter van symposia en congressen.