Jeugd is de portefeuille van de toekomst

Van klein tot groot

Ga met jongeren in gesprek. Kijk altijd naar de lokale situatie. Geef gezinnen en ouders een stem in de beleidsvoorbereiding. Het zijn slechts drie van de vele tips die in dit boekje staan. Ze zijn afkomstig van 23 wethouders die terugkijken op 4 jaar portefeuille jeugd. De meeste tips klinken eenvoudig, maar zijn o zo belangrijk. Ze helpen bij het beantwoorden van vragen als: waar zijn jongeren het meest mee geholpen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen in Nederland gezond en veilig opgroeien?

Het zijn vragen die we moeten beantwoorden om de zorg aan kinderen en jongeren te verbeteren. Dat is een pittige klus, er spelen grote problemen in de jeugdzorg. De houdbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid staan onder grote druk. We moeten daarom de jeugdzorg anders organiseren. Dat vraagt om een gesprek over de inhoud en het centraal stellen van de kinderen waarover het gaat. Een gesprek dat ik in het kader van de Hervormingsagenda Jeugd de komende tijd graag wil voeren met gemeenten en andere betrokken partijen. Preventie, de reikwijdte van de jeugdhulp en de inrichting van de toegang zijn daarbij belangrijke thema’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s