Specialistische jeugdzorg bovenregionaal organiseren

Knelpunten en aanbevelingen

De jeugdzorg sluit nog onvoldoende aan bij wat gezinnen nodig hebben. Daarom moeten gemeenten meer samenwerken en de specialistische jeugdzorg (boven)regionaal organiseren. Dit moet de beschikbaarheid en kwaliteit van jeugdzorg verbeteren. Een onderdeel daarvan is dat de 42 jeugdzorgregio’s een regiovisie opstellen, waarmee zij helder krijgen aan welke eisen organisaties moeten voldoen. Er zijn regio’s die hier al ver mee zijn, andere regio’s moeten nog stappen zetten.

Het is belangrijk dat iedereen die met jeugdzorg te maken heeft hierover mee kan praten. LOC organiseerde daarom in 2021 vier online regiobijeenkomsten. De groep aanwezigen was divers: van ondersteuners en leden van cliëntenraden en jongerenraden, tot opvoeders, bestuurders, beleidsmakers en wethouders. Aan het einde van iedere bijeenkomst is er als groep stil gestaan bij de opbrengsten om er zeker van te zijn dat iedereen de genoemde knelpunten en aanbevelingen onderschrijft.

Dit verslag bundelt de uitkomsten van de vier bijeenkomsten. De meeste knelpunten en aanbevelingen zijn genoemd in alle bijeenkomsten en zijn waardevol voor alle regio’s. Dat is de reden dat we geen onderscheid maken tussen de opbrengsten van de verschillende regio’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s