We vergeten te leren!

Hoe werken onderwijs en jeugdhulp samen?

Een goede samenwerking tussen onder­ wijs en jeugdhulp zorgt voor een veilige leeromgeving. Hierin kunnen jeugdigen zich sociaal en cognitief ontwikkelen. Helaas blijkt dat de samenwerking vaak nog onvoldoende op orde is. Hoe kan die versterkt worden? Uit Nederlandse en internationale literatuur, en uit gesprekken met experts, ouders en jeug­digen is kennis opgehaald over de samen­werking tussen jeugdhulp en onderwijs. Voor u ligt de samenvatting van het onderzoek naar de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp. De vraag was welke kennis er al is over die samenwerking.

‘Iedereen heeft er belang bij dat het kind zich goed ontwikkelt. Maar heeft iedereen wel dezelfde doelstelling? We gaan er vaak zomaar van uit, maar het is niet altijd zo. We hebben het er te weinig over met elkaar.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s