Regels…

Beren op de weg vragen professionals met lef, het heft in eigen hand te nemen!

Regels. Veel mensen hebben er een haat-liefdeverhouding mee. We hebben steeds complexere systemen opgetuigd voor het maken en bewaken van regels, die steeds minder ruimte bieden voor de noodzakelijke rek. De balans tussen regels en rek is zoek, waardoor professionals in (publieke) organisaties door de vele administratie niet meer toekomen aan hun ‘echte’ werk.

Het is de hoogste tijd dat zij de professionele vrijheid terugnemen om maatwerk te leveren en menselijkheid te tonen als de situatie daarom vraagt. De samenleving kan niet zonder professionals die de moed en het lef tonen om ook de ruimte te pakken die de rek biedt. Want niet de regels staan in de weg, maar het lef om de rek in de regels te zoeken en te gebruiken, zonder het houvast van diezelfde regels los te laten.

1 comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s