Skaten is geen misdaad

Acceptatie en tolerantie en vergeving, dat zijn levensveranderende lessen

Skaters vervullen een bijzondere rol in de stad. Ze gebruiken de openbare ruimte op een andere manier dan de meeste mensen. Waar ontwerpers en de meeste gebruikers een bank zien om op te zitten, ziet de skater een kans voor een mooie trick. Een trapleuning wordt een rail voor grinds, de stoeprand een slappy curb voor allerhande trucs. Zo worden veel binnensteden, bedoeld of onbedoeld, een hotspot voor skaters. De leegtes, gladde bestrating, vele randjes en hoogteverschillen in de vorm van stoepranden, relingen en bankjes lonken. Tegelijkertijd lopen de spanningen tussen skaters en omwonenden op door de ‘overlast van skaters. Een beetje tolerantie doet daar wonderen.

Tolerantie gaat over het openen van je hart om anderen te accepteren zoals ze zijn, zelfs als ze niet op jou lijken, zich gedragen zoals jij, dezelfde waarden en overtuigingen hebben als jij, en ja, zelfs als ze je van streek maken en irriteren. Tolerantie gaat over het menselijk behandelen van iedereen met respect en waardigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s