Lina

Kwetsbare jongeren

De film Lina is een idee van Hans Mulder, oud-directeur van de Bornse school De Wheele. Daar kwam hij in aanraking met het misbruik van kwetsbare jongeren. Ook werkte hij als vrijwilliger bij de zorgorganisatie Aveleijn. Het bracht hem op het idee een informatieve film voor, en deels met, jongeren met een beperking te maken. Het is een emotionele en soms zelfs heftige film geworden.

Lina is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Hans Mulder schreef. Hoofdpersoon is Lina, een meisje met een licht verstandelijke beperking. Een van haar twee zussen heeft borderline, vader drinkt en de ouders scheiden. Daarna betrekken moeder en de dochters een flat in Hengelo. Lina raakt er bevriend met enkele jongeren. Online leert ze een oudere man kennen die zich voordoet als leeftijdgenoot. Dat loopt fout af.

https://vimeo.com/457014173

Aanvankelijk zou de film al veel eerder worden gedraaid, met een groot budget en met deels professionele acteurs. Dat ging allemaal niet door. Uiteindelijk werd gefilmd met in totaal 42 vrijwilligers voor en achter de schermen, op locaties in en rond Borne en Hengelo.

Boek bestellen? Stuur dan een e-mail naar info@stichtingcrio.nl met daarin het aantal boeken en uw adresgegevens.
U ontvangt dan per omgaande een betaalverzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s