Ontspoorde psychiater

Marionette

In Marionette van Elbert van Strien verkast de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) na de dood van haar man naar Schotland om een nieuw leven te beginnen.

Een van haar nieuwe patiënten is de 10-jarige Manny (Elijah Wolf), een gesloten jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Als Marianne ontdekt dat haar voorganger, dr. McVittie (Peter Mullan), een morbide obsessie voor Manny had ontwikkeld, verliest Marianne langzaam maar zeker haar grip op de realiteit. Marionette is een spannende, goed gemaakte psychologische thriller over vrije wil versus predestinatie, het bovennatuurlijke versus het psychiatrisch-wetenschappelijke, en vooral het verwerken van trauma’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s