Waarom bleef je niet voor mij?

Als je moeder zelfmoord pleegt

Kinderen die één van hun ouders verliezen door zelfmoord  worstelen met de schuldvraag, verdriet en zijn bang ook hun andere ouder kwijt te raken. Erover praten kunnen kinderen moeilijk want op het onderwerp zelfmoord rust een taboe .

Milou was negentien jaar toen haar moeder zelfmoord pleegde. Ze kon haar verhaal niet kwijt bij haar leeftijdsgenoten want iedereen vermeed het onderwerp. Hierdoor raakt Milou in een isolement en voelde zij zich eenzaam met al haar verdriet.

Tien jaar later wil Milou met haar film lotgenoten, nabestaanden en anderen bewust te maken van het  taboe rondom zelfmoord door ouders. In de aangrijpende documentaire ‘Waarom bleef je niet voor mij? ‘praat ze met vier jonge kinderen die net één van hun ouders door zelfmoord hebben verloren. De kinderen delen openhartig hun angsten en gevoelens.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s