Boedelscheiding

kamelen

  • De 18e kameel

Een oude man bezat 17 kamelen, zijn enige bezit. Toen de man zijn einde voelde naderen, wist hij dat de tijd gekomen was zijn bezit te verdelen onder zijn drie zonen. Volgens de traditie zou de oudste zoon 1/2 deel van zijn totale bezit erven, de tweede zoon 1/3 deel en de jongste 1/9 deel. Het leek een onmogelijke taak. 17 was niet te delen door 2, niet door 3 en niet door 9. En een kameel slachten om het beest in stukken te verdelen, dat kon de goede man niet over zijn hart verkrijgen.  Hij worstelde vele nachten met dit probleem, terwijl zijn zoons om hem heen zaten. Ze wisten ook niet hoe dit probleem op te lossen.

Op dat moment passeerde er een reiziger op zijn kameel die het geruzie hoorde. De man stopte en vroeg de jongens waarover zij ruzie maakten. Nadat hij het  verhaal had aangehoord, dacht de reiziger even na en zei toen: ‘Jullie mogen mijn kameel wel bij de verdeling betrekken.’ De jongens maakten gretig van zijn aanbod gebruik en verdeelden de kamelen zoals hun vader het had gewild. Toen ieder zijn deel had genomen, stapte de reiziger weer op zijn kameel en trok verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s