Houd je hand open…

hand zand.png

  • Open

Een jonge vrouw staat op de vooravond van haar huwelijk met haar moeder op het strand. Samen ze stil naar de zon die bijna ondergaat in de zee. Dan vraagt de dochter: ‘Mama, vader houdt nog altijd van jou. Wat moet ik doen zodat mijn  man me steeds meer zal beminnen?’

De moeder zwijgt en denkt een poos na. Dan bukt ze zich en vult elke hand met zand en gaat weer bij haar dochter staan. Zonder iets te zeggen knelt ze de vingers van haar linkerhand steeds sterker om het zand. Het zand glipt er overal uit. Hoe krampachtiger ze haar hand balt, hoe sneller het zand eruit glijdt. Als ze haar hand opent kleven er nog slechts enkele vochtige korrels aan haar hand. De andere hand heeft ze open gehouden als een kleine schaal. Het zand is erin blijven liggen. De korrels schitteren in het licht van de ondergaande zon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s