Opvliegendheid maakt vergissing

kalm.png

  • Kalmte kan je redden

Kalm blijven terwijl iemand een glas wijn over je net gestreken Hugo Boss-overhemd gooit is niet makkelijk. Je zou het bijna als onmenselijk kunnen beschrijven. In je hoofd kookt het al en een uitbarsting zal dan ook niet lang op zich laten wachten.

Toch moet je nog even wachten met ontploffen. Het zou namelijk best kunnen dat de wijngooier in kwestie het niet expres deed. Misschien was hij wel gewoon moe omdat hij de hele nacht met zijn nu van hem gescheiden vrouw zat te ruziën. Het feit dat je dit weet kan helpen om die boosheid te verminderen.

Dit, en andere hieraan gerelateerde zaken, komt aan bod in de nieuwe filosofische les van de School of Life.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s