Ook de duivel eindigt bij zijn staart

free_in_deed

Demonen

De zoon van Melva is onhandelbaar: hij is gewelddadig, vertoont zelfmutilerend gedrag en heeft uitzinnige woede­uitbarstingen. Autisme is de meest waarschijnlijke diagnose. Hulp is er nauwelijks.

De zwarte gemeenschap waarvan Melva deel uitmaakt is in sociaal-economisch opzicht armlastig; dokters zijn duur, opvang van het kind is niet te betalen. Een informele kerkgemeenschap – een soort Pinkstergemeente – biedt uitkomst, hoopt ze. Ze maakt er kennis met Abe, een introverte man die denkt dat hij een Godgegeven ‘healer’ is. Hij meent Melva’s zoon van zijn demonen te kunnen bevrijden.

Filmmaker Jake Mahaffy baseerde zijn Free In Deed op echte gebeurtenissen. Dat heeft geleid tot een in documentairestijl gedraaide film, die met zijn tragische einde laat zien dat ook een ‘healer’ geen wonderen kan verrichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s