Geduld is een pleister voor alle wonden

Ultima.jpeg

La última tierra

In de Paraguayaanse film La última tierra zijn het de beelden die het verhaal vertellen. Geen woord wordt er gesproken in dit portret van een oude man die zijn stervende vrouw verzorgt. Tjilpende vogels, knisperend vuur en andere natuurgeluiden omlijsten zijn eenzaamheid. Close-ups van zijn handelingen benadrukken de alledaagsheid, inspanning en droefheid ervan.

Filmmaker Pablo Lamar speelt met licht, geluid en symboliek. Het kijken van de film vergt van de toeschouwer evenveel geduld en concentratie als het verzorgen van een ernstig zieke. Maar is evenzo de moeite waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s