De zorg verandert

ribw_suevogel01.jpeg

  • RIBW Brabant verandert mee

Op 1 januari 2015 werd met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) de zorg overgedragen van het Rijk naar de gemeenten.
Nu het een jaar geleden is dat deze grote zorghervorming in gang werd gezet, laat RIBW Brabant in de korte film ‘De zorg verandert, RIBW Brabant verandert mee’ de impact zien van deze ontwikkelingen op haar cliënten.

In vijf portretten toont deze film welke veranderingen er na invoering van de Wmo zijn ingezet en het effect hiervan op het herstel van hun cliënten. Optimale participatie in de samenleving voor mensen met psychiatrische problematiek staat centraal in onze ondersteuning.

Afgelopen jaar zijn ze met veel enthousiasme samen met vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en ketenpartners aan de slag gegaan. Hierbij verliezen ze de cliënten die ruimte nodig hebben om te wennen aan de veranderende omstandigheden niet uit het oog.

Bekijk de volledige film (13:30 min)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s