Een helikopter naar de hemel

  • De dood is slechts een verandering van woning

grandpa

Deze film uit Zweden documenteert een ontroerende familierelatie tussen een bedlegerige man aan het einde van zijn leven en zijn jonge kleinzoon. Het verhaal laat zich vertellen rond het delen van een laatste geheim over-wild groeiende cantharel paddenstoelen.

De focus op dit moment is niet toevallig. Chaterelle paddenstoelen zijn vrij zeldzaam, met een gouden kleur die maakt ze opvallen in het grauwe mosgroen van het bos. De bereiding vraagt het nodige werk. Net als het leven zelf. De teelt en pluk vragen voorzichtigheid, om ervoor te zorgen dat ze elk jaar blijven groeien. Het zijn waardevolle en daardoor veel gezochte vruchten. De moeite waard om alle energie in te steken in. Hoewel het helpt om te weten, is het niet een film over tuinbouw, maar hoe dezelfde kenmerken van toepassing zijn op de relatie tussen grootvader en kleinzoon.

Het grootste deel van de film draait om de laatste dagen van het leven van de grootvader. Ingebed in filmbeelden uit het verleden. Zie onthullen de wortels van deze relatie, van baby tot en met jongen. “Opa en ik en een helikopter naar de hemel” levert een ontroerend verhaal dat alle generaties kan verbinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s