Bedankt voor het spelen

Tien dagen documentaires kijken op het jaarlijkse International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), van 18 t/m 29 november. Met ook dit jaar weer een ruim aanbod van films over zorg en medische kwesties.

ThankYouForPlaying_Web_2

  • Thank You For Playing

De tumor in het hoofd van Joel (4 jaar) is terug. De medici laten weten dat hem alleen nog palliatieve zorg rest, nu de chemotherapie niet meer aanslaat. Vader Ryan Green is videogameontwerper en grijpt dit drama aan om een spel te maken over de ziekte van zijn zoon en de zorg die daarmee gepaard gaat. Green wil spelers laten invoelen hoe het is om een kind met terminale kanker te verzorgen. Het spel krijgt de naam ‘That dragon cancer’. Het maakproces van de game is vastgelegd in de documentaire Thank You For Playing. Green maak bij het ontwerp van de game vele artistieke keuzes, die hij bespreekt met zijn vrouw. In deze gesprekken is steeds de vraag, op welke manier hun zoon en hun pijn in de game moeten komen. Krijgt de speelfiguur van het jongetje bijvoorbeeld een herkenbaar gezicht, of alleen maar wenkbrauwen? En wat is het einde van de game? Green staat op een spellenbeurs met de game, waar de eerste proefspelers huilend achter de computer zitten. Ongelooflijk droevige film.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s