Terug naar huis

Terugnaarhuis_gr

De kritische documentaire ‘Terug naar huis’ geeft een inkijk in een nieuwe vorm van zorg aan jongeren met een psychische stoornis, vanuit de visie dat zij beter thuis behandeling kunnen krijgen.

Tanja is 16 jaar en tijdens een crisis opgenomen bij centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie De Jutters. Na negen maanden gaat ze terug naar huis, alhoewel ze niet is uitbehandeld. De spanningen in het gezin lopen enorm op: Tanja’s ouders willen haar graag helpen, maar het valt ze zwaar. Als Tanja vertelt dat ze weer stemmen in haar hoofd hoort, zijn haar ouders de wanhoop nabij.

U kunt ‘Terug naar huis’ zien op maandag 2 november om 20.30 uur op NPO 2.

Clip van de documentaire over jongeren met ernstige psychische problemen. Eén op de vijf jongeren van 13 tot en met 17 jaar ervaart ernstige psychische problemen.

Ongeveer elf procent van de jongeren heeft professionele hulp nodig. Tanja is 16 jaar is tijdens een crisis opgenomen bij Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie De Jutters. Na negen maanden gaat ze terug naar huis, alhoewel ze niet is uitbehandeld. Volgens huidige inzichten is behandeling thuis het beste voor jongeren met een psychische stoornis. Als Tanja weer thuis woont, lopen de spanningen in het gezin enorm op.

Regie: Marlou van den Berge © Paul de Bont Producties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s