Fucking sokken

fucking sokken

Korte film over thuiskomst na opname in de psychiatrie

https://vimeo.com/142130920

Fucking sokken is een filmische bewerking van het gelijknamige verhaal van Dennis Gaens, een Nijmeegse schrijver en oud-stadsdichter. Het scenario en de regie zijn in handen van Nena Tijsma, regisseur en producent bij haar eigen bedrijf NNfilm. Om de meest essentiële productiekosten van de film te kunnen financieren, zijn de makers op 15 oktober j.l. een crowdfundingsactie gestart.

Het verhaal
Fucking sokken vertelt het verhaal van Dani’s zoektocht naar zichzelf, maar behandelt ook de algemene betekenis van jezelf kwijtraken en terugvinden. De film speelt op de dag dat zij thuiskomt na een langdurige opname in een psychiatrische instelling. Ze keert terug naar haar ouderlijk huis waar haar moeder een welkom-thuisfeestje voor haar georganiseerd heeft. Hier zit Dani echter niet op te wachten. Centraal in de film staat de vraag ‘hoe keer je terug als je eigenlijk nooit weg bent geweest?’

Doel van de film
De makers willen dat de film meer dan alleen gezien wordt. Daarom wordt de film aangeboden aan psychiatrische instellingen, om na vertoning te dienen als gespreksopener voor mensen met een psychische aandoening en hun naasten. Naar aanleiding van Fucking sokken gaan zij met elkaar in discussie over de verwachtingen die leven rond het moment van thuiskomst en over hoe de psychische stoornis door beide partijen beleefd wordt.

Samenwerking en financiering
Naast crowdfunding zijn de makers opzoek naar partners die willen helpen en bijdragen aan het project. Sinds de crowdfundingsactie online is gegaan zijn de makers door verschillende mensen benaderd. Zij identificeren zich met het verhaal en willen dat de thema’s uit de taboesfeer komen. Snoek Beenmode sponsort het project met sokken om weg te geven als tegenprestatie tijdens de crowdfunding. Daarnaast heeft LUX interesse getoond in het organiseren van een debat na voltooiing en vertoning van de film. Fucking sokken zal tevens in première gaan bij LUX.

Wil je het project steunen? Kijk dan op http://www.fuckingsokken.nl of op http://www.voordekunst.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s