Het piept en het kraakt

  • en dat is maar goed ook

villa volta.jpeg

De overgang van de jeugdhulp naar de gemeente is bijna een jaar een feit. Tijd voor een pas op de plaats vond K2, het Brabant Kenniscentrum Jeugd.

Onder het motto ‘het gesprek doet er toe’ nodigde zij teamleiders en beleidsmakers van lokale sociale wijkteams, CJG’s en BJG’s uit om met elkaar in gesprek te gaan. Om te reflecteren, elkaar te bevragen en gewenste feedback te geven. Met het doel elkaar te inspireren voor de volgende stappen als regisseur op het Brabantse jeugdtransformatie pad! De conclusie: Het piept en kraakt aan alle kanten. En dat is maar goed ook.

Keynota als dagvoorzitter van Meet&Greet rond de stand van zaken in de transitie van de zorg voor jeugd – ervaringen van een teamleider gebiedsteams.

Met “Villa Volta” (De Efteling) als metafoor voor de stand van zaken binnen de decentralisaties en de daaraan verbonden transformatie (omvormings-)operatie nam Peter Paul de deelnemers mee op de ervaringsreis.

In Villa Volta beweegt alles. Geen muur, deur of raam lijkt op zijn plaats te blijven. Dat creëert een gevoel van beweging. Maar ook desoriëntatie. Omdat elk houvast in de omgeving verloren lijkt (te gaan).  Het kost de bezoeker al moeite genoeg zelf overreind te blijven. Laat staan open oog en oor te hebben voor dat wat voor, achter, onder, naast of boven je gebeurt. En dan de focus vasthouden. Ziedaar de turbelente werkelijkheid van alledag.

Datum 27 oktober 2015

Hall of Fame | Tilburg

Georganiseerd door K2 – Den Bosch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s