Paardenvoer

stableboy

De moella, een prediker kwam in een zaal om er te spreken. De zaal was leeg, er zat alleen een jonge stalknecht op de eerste rij. De moella overlegde bij zichzelf: “Moet ik nu spreken of het liever maar laten?” Tenslotte vroeg hij de stalknecht: “Er is niemand behalve jij, wat denk je, moet ik spreken of niet?”

De stalknecht zei: “Mijnheer, ik ben een eenvoudig mens, wat moet ik er over zeggen. Maar als ik in een stal kom en zie dat alle paarden zijn weggelopen, maar één is nog gebleven, dan zal ik hem wel voer geven.

De moella nam zich dat ter harte en begon met zijn preek. Hij sprak twee uur lang.

Daarna voelde hij zich opgelucht en gelukkig en wilde door de toehoorder bevestigd zien, of zijn preek goed was. Hij vroeg: “Hoe beviel mijn preek je?”

De stalknecht antwoordde: “Ik heb al gezegd dat ik een eenvoudige man ben en dat ik er niet veel over weet te zeggen. Maar als ik in een stal kom en zie dat alle paarden behalve één zijn weggelopen, zal ik dat paard toch voer geven. Ik zou hem echter niet het hele voer geven dat voor alle paarden bestemd was.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s