Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentje

  • Wereldburgers zijn vrijgevig en hoffelijk voor vreemdelingen
readytohelp
Tienduizenden zijn inmiddels beschikbaar voor de hulp aan vluchtelingen in Nederland. Nooit eerder hebben de hulpverleningsorganisatie zo’n groot beroep gedaan op burgers. Het gaat niet alleen om mensen die goederen sorteren, opvanglocaties inrichten en opruimen of bedden in elkaar zetten, maar ook mensen die vanuit hun professie hulp bieden, zoals zorgprofessionals, tolken en EHBO’ers. Wanneer de vrijwilligers eenmaal een keer zijn ingezet, willen ze ook voor volgende klussen beschikbaar zijn, zo is de ervaring. Toch zijn nog meer vrijwilligers nodig voor het hulpnetwerk om hulp te bieden aan de vluchtelingenstroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s