Een of velen

krijgskunst,jpeg

Een groep leerlingen trainde onder leiding van een oude krijger. Op een ochtend, nadat hij hun oefeningen had gegeven die ze op de binnenplaats konden doen, ging de krijger naar binnen om zijn wapens schoon te maken. Na korte tijd begonnen de leerlingen te ruziën over bepaalde punten van de oefening. Sommigen van hen raakten zelfs slaags.

Toen hij het lawaai hoorde, kwam de krijger naar de binnenplaats en in zijn aanwezigheid gingen de leerlingen uit elkaar.

“Jullie, die zo vol energie zitten!” beval de strijder. “Wie van jullie kan deze bundel met zijn blote handen doorbreken?” Enkelen van de sterkere leerlingen probeerden de bundel te breken, maar tevergeefs.

“Het is onmogelijk!” riepen ze.

“Dat hangt van je standpunt af,” zei de strijder terwijl hij de bundel losmaakte en de takken een voor een brak totdat ze allemaal gebroken voor hem lagen. “Als je onderling ruzie maakt, zul je gemakkelijk verslagen worden, maar als je één front vormt, zul je onoverwinnelijk zijn!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s