Bekostiging Huisartsenzorg 2015 uitgelegd in vijf animaties

De LHV heeft de nieuwe bekostiging van de huisartsenzorg samengevat in vijf korte animaties. De nieuwe bekostiging van de huisartsenzorg is complex en roept bij veel huisartsen vragen op. Met deze filmpjes wil de LHV alle huisartsen in Nederland zo goed mogelijk informeren over de veranderingen die per 1 januari 2015 ingaan.

Onderstaand ziet u de vijf verschillende animaties. U kunt de animaties achter elkaar bekijken of u kiest – afhankelijk van uw eigen behoefte en kennisniveau – het onderwerp waar u meer over wilt weten.

1. De achtergrond
2. Het nieuwe systeem
3. Segment 1 – de basis huisartsenzorg
4. Segment 2 – ketenzorg
5. Segment 3 – resultaatbeloning en innovatie

1. De achtergrond
In dit filmpje ziet u wat de achtergrond is van de nieuwe bekostiging. Waarom moest hij er komen? Wat was de rol van de LHV hierin? En wat voor garanties hebben we gekregen?

2. Het nieuwe systeem
U ziet hier hoe het nieuwe systeem er uit gaat zien. Krijgt uitleg over de drie segmenten en wat ieder segment globaal inhoudt.

3. Segment 1 – de basis huisartsenzorg
In dit filmpje gaan we dieper in op segment 1. De basis huisartsenzorg. U ziet welke zorg er in segment 1 valt, wat dit voor uw praktijk betekent en waar de LHV zich hard voor heeft gemaakt.

4. Segment 2 – ketenzorg
U krijgt hier uitleg over segment 2. Het segment waar de zorgketens en multidisciplinaire zorg in zit. De animatie neemt u mee langs onderwerpen als ketenzorg in 2015, GEZ-gelden, de POH-S en praktijkkosten.

5. Segment 3 – resultaatbeloning en innovatie
In dit filmpje behandelen we hoe er in 2015 invulling wordt gegeven aan resultaatbeloning en innovatie. Wat resultaatbeloning en innovatie inhouden, wat de rol van de verzekeraars is in dit segment en welke afspraken de LHV heeft gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s