Van tijdschrijven leren

Pieter Pottenkijker onderzoekt

Tijdschrijven. Ergernis nummer 1. Met stip. Vanwege de enorme belasting, maar zeker ook vanwege het wantrouwen dat veel jeugdhulpverleners erbij ervaren. Maar het administratiemonster in de zorg is veelkoppig en het weerhoudt professionals hun opdracht als hulpverlener waar te kunnen maken. Naast tijdschrijven blijkt er nog een berg aan administratieve mechanismen te zijn. Pieter Pottenkijker is op onderzoek gegaan naar de zin en onzin van tijdschrijven. Hij ontdekt dat het niet allemaal onzin is. Tegelijkertijd is er op het gebied van het terugdringen van onnodige administratieve lasten veel (meer) mogelijk dan wij anderen (of onszelf) soms willen doen geloven.

Pieters’ advies? “Ontregel de zorg, begin bij jezelf! Er zijn veel mogelijkheden om de administratieve lasten en werkdruk in de dagelijkse praktijk te verlagen. 10 procent minder administratieve handelingen, betekent al een enorme winst in zorgkwaliteit en het ‘zorggevoel’. Bovendien brengt het menig professional werkplezier terug!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s