Uit huis?

Waardevolle handvatten voor verbeteren kwaliteit jeugdzorg

In een recent onderzoek naar het feitenonderzoek bij gedwongen uithuisplaatsingen van kinderen, concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) dat er nog hardnekkige knelpunten in het stelsel zijn en verbetering nodig is. In het rapport vindt u concrete aanbevelingen voor onder andere gemeenten.

De VNG vindt dat het onderzoek goed inzicht geeft in het moeilijke werk dat professionals in de jeugdbeschermingsketen uitoefenen onder complexe omstandigheden. Ook biedt het rapport waardevolle handvatten om de kwaliteit in de gehele keten te verbeteren. Tegelijkertijd vinden we het zorgelijk dat beslissingen tot uithuisplaatsing niet altijd op basis van een gedegen onderzoek blijken te worden genomen. De noodzaak van een uithuisplaatsing wordt niet voldoende mondeling en schriftelijk onderbouwd.

Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming

We zien in de conclusies van het rapport steun voor het Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming. De ambitie van dit scenario is een andere manier van werken. Een lerend stelsel dat meer gezinsgericht en eenvoudiger en transparant werkt met goede waarborgen voor de rechtsbescherming.

Meer informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s