Onbeschaamd beschamend!

Dat in de politiek nooit wordt gelogen, maar enkel het eigen beeld van de werkelijkheid wordt verteld, weten we. Niet over de inhoud spreken, maar de procedures aangrijpen als afleiding, is standaard. En dan gebeurt het dat er niet meer wordt geformeerd, maar de Kamer gaat ‘afrekenen’ door te zoeken naar de absolute waarheid.

Ik ken één absolute waarheid, namelijk dat ieder mens dood gaat. Dat is dan ook de enige parallel met de grootste gezondheidscrisis sinds tijden. Behalve als theaterbezoeker gaan het in de Kamer en in de pers niet over- of voor de inwoners. En dat is – helemaal in een tijd met de grootste gezondheidscrisis sinds tijden – beschamend. Daarom zeg ik – met van schaamte vlammende woede: Dank je wel ‘Den Haag’. Dank je wel, voor het ontluisterende theater van de afgelopen weken. Het is bijzonder hoe de spelers zo de fout in gingen en zich allemaal lieten verleiden op het verkeerde toneel te gaan staan.

Natuurlijk het aantekenpapiertje had niet zichtbaar moeten zijn. Dat bij de pers het lijntje tussen nieuws maken en nieuws brengen flinterdun is weten we. Dat politiek mensenwerk is en een lelijke kant heeft kennen we. Dat het beter kan en moet, dat is zeker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s