Stilte is veelzeggend

Stilte

Een verlicht meester werd eens gevraagd naar de weg tot Waarheid. Hij antwoordde: “De weg tot Waarheid bestaat uit tien fases. Fase één is weinig spreken de andere negen fases zijn zwijgen. Wie in de zee van stilte duikt om de parel de vinden moet zijn adem inhouden.”

Het was een tijdje stil en toen vroeg iemand: “Niet spreken en zwijgen zijn toch hetzelfde?”

De meester antwoordde:

“Zwijgen is wezenlijk meer dan niet spreken. Zwijgen is: ons hele wezen, onze veel bewogen mentale, psychische en emotionele adem van buiten naar binnen en van binnen naar buiten tot stilte brengen. Zwijgen is compleet onderdompelen in de universele oceaan van stilte.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s