Uit de koker

Praktijken van verkokering en ontkokering

Omgaan met verkokering en ontkokering is voor veel professionals in de publieke sector dagelijks aan de orde. Verrassend is daarbij dat wie ontkokering zoekt, vaak juist opnieuw verkokert.

Slim organiseren: het blijkt een ingewikkelde opdracht. Toch is dat van groot belang, want complexe maatschappelijke problemen vragen om een doeltreffende oplossing. Maar hoe doe je dat, in een al even complexe uitvoerings-praktijk?

In deze bundel laten professionals zien hoe zij hun slagkracht vergroten door slim te organiseren en samen te werken.Op verzoek van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (rmo) en de Vereniging van Overheidsmanagement (vom) hebben de auteurs hun visie op omgang met ontkokering en verkokering op papier gezet. Met elkaar maken zij duidelijk hoe complex en meervoudig de werkelijkheid van de publieke sector is.

De bundel is inmiddels 10 jaar oud, en – helaas – nog altijd actueel.

De auteur, Peter Paul J. Doodkorte is senior-adviseur bij Vondel & Nassau, een landelijk werkend adviesbureau voor overheden en organisaties werkzaam binnen het sociaal domein. Meer van zijn blogs en ideeën zijn te vinden op Verruim de horizon, De kracht van het alledaagse en Inspirituals

Peter Paul Doodkorte is een van de (acht) regioadviseurs die samen het landelijk werkende Regioteam Opdrachtgever-/opdrachtnemerschap Wmo en Jeugdwet vormen. Het regioteam opereert namens drie organisaties: Programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein, het Ketenbureau i-Sociaal Domein en Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd. Hiermee beschikken de regioadviseurs over een breed palet aan producten en diensten, instrumenten, opleidingen en praktijkvoorbeelden. Daarnaast hebben ze via deze drie organisaties toegang tot een groot netwerk van experts, ervaringsdeskundigen en een rechtstreeks lijntje met ‘Den Haag’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s