Weten waar jij heen wilt, opstaan en gaan

De enige manier om van verleiding af te komen, is eraan toe te geven

Transformeren binnen het sociaal domein.  De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we nog maar aan het begin van de transformatie staan. De nodige stappen worden gezet, maar het moeilijkste moet nog komen. Het gaat nu vooral om leiderschap.

Het is aan jou om leiding te geven aan de ‘lerende organisatie’. Een ambitie die in elk geval persoonlijk leiderschap en verandercapaciteit vraagt. Hoe investeer jij daarin en hoe versterk je deze eigenschappen? Welk leiderschap hebben je medewerkers nodig en wat past bij jou?

Ik kan je geruststellen: je bent niet de enige die zich deze vragen stelt. Samen met collega’s ben ook ik voortdurend op zoek te gaan naar antwoorden. Ik nodig je uit om deel te nemen aan het goede gesprek hierover. Met elkaar bouwen we kennis, inzichten en uitvoeringsintelligentie op rondom de lerende praktijk. Om zo onze toevoegende waarde te laten toenemen.

In de kern moeten we allemaal aan de bak met ‘dienend leiderschap’, een leiderschap dat ten dienste staat aan onze collega’s, aan de uitvoering. Een parallelle beweging zou je van de overheid mogen verwachten, een overheid die zich dienstbaar opstelt ten opzichte van de samenleving en de actoren daarbinnen.

Onderstaande Power Point is wellicht een mooie aanzet voor het gesprek over passend leiderschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s