Buiten is het feest

Doorbreek de cirkel van geweld

Buiten is het Feest maakt huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar.

Huiselijk geweld, seksueel misbruik en partnergeweld komen in Buiten is het feest stap voor stap dichterbij. De film kan een bijdrage leveren aan het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling in brede lagen van de samenleving.

De film met Georgina Verbaan, Abbey Hoes en Eelco Smits in de hoofdrollen, laat zien hoe mensen sluipenderwijs worden verleid tot dingen die ze niet willen. Het laat zien hoe dichtbij dit kan zijn en dat het wordt gedaan door mensen zoals wij. De gewoonste en aardigste man of vrouw kunnen dit doen.

Het is niet alleen een film die dit probleem bloot legt, maar ook een film van hoop en veerkracht. Erover praten is de eerste stap naar genezing en verwerking van trauma’s. Als je niet praat bescherm je de pleger en als je wel praat bescherm je jezelf en doorbreek je de cirkel van geweld.

Voor meer informatie over Buiten is het Feest, neem contact op met: Rinkel Film, Reinier Seelen: reinier@rinkelfilm.com. Aan het einde van de film wordt ook verwezen naar de website van de Rijksoverheid: http://www.watkanmijhelpen.nl.​ Deze site is onderdeel van de campagne meldingsbereidheid.

De film is gebaseerd op het boek ‘Maar buiten is het feest’ van Arthur Japin. Hij liet zich inspireren door het leven van Karin Bloemen. De film is onderdeel van het Nederlands Filmfestival dat in 2020 zijn 40-jarig bestaan viert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s