Alles (niet) zien

Sam & Jason

Samantha en Jason Tamatea zijn ouders van vier jonge jongens van twee tot tien jaar oud. Het leven is druk in dit gezinshuishouden, maar Sam en Jason hebben een extra uitdaging. Sam is volledig blind, omdat ze als baby haar gezichtsvermogen heeft verloren na het oplopen van meningitis, en Jason heeft een beperkt gezichtsvermogen – voornamelijk vanwege de genetische aandoening Retinitis Pigmentosa. Maar hun kinderen weten heel goed dat hun beide ouders een manier hebben om alles te ‘zien’ wat ze kunnen doen!

Het gezin woont nu in Auckland, maar Sam en Jason hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie in Canterbury. Toen hij opgroeide, was Sam een ​​pionier in het gebruik van braille in Te Reo Māori in Kohanga Reo en is nu de Braille Awareness Coordinator bij Blind Low Vision Nieuw-Zeeland. Het echtpaar deelt een liefde voor muziek en geniet van het opnemen in een band die ze hebben gevormd met andere blinde en slechtziende muzikanten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s