Een zoon

Un fils

Un fils

Un fils is een zenuwslopend Tunesisch familiedrama over het leven na een revolutie en hoop in de toekomst.

Het is 2011 in Tunesië, de Jasmijnrevolutie is net ten einde. Fares (Sami Bouajila) en zijn vrouw Meriem (Najla Ben Abdallah) leven met hun 11-jarige zoon Aziz in een veranderend land. Ze zijn wanhopig op zoek naar een toekomst. Het gezin besluit er tussenuit te gaan. Maar wat een mooie familievakantie had moeten zijn, eindigt in een catastrofe voor Fares en Meriem. Ze rijden onbedoeld langs een vuurgevecht tussen Islamitische strijders waarbij Aziz geraakt wordt door een kogel en met spoed naar het ziekenhuis moet voor een orgaantransplantatie. Fares en Meriem zijn allebei geen match en kunnen hun zoon niet helpen.

Un fils is het aangrijpende filmdebuut van regisseur Mehdi Barsaoui. Zijn film ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar het geselecteerd werd voor de Orrizonti competitie. Sami Bouajila won daar de prijs voor beste acteur voor zijn performance als Fares. Tijdens het International Film Festival van Rotterdam werd de film met open armen ontvangen door het publiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s