De Schuur

Barn

Barn is een indringende en meesterlijk geconstrueerde film over de dramatische nasleep van een ongeval op een school in Oslo.

De 13-jarige Lykke en Jamie zitten op dezelfde school. Lykke is de dochter van een parlementslid, Jamie de zoon van een populistische politicus. Tijdens de schoolpauze ontstaat er een ruzie waarbij Lykke Jamie zo’n hard klap geeft dat hij bewusteloos neervalt. Later overlijdt de jongen in het ziekenhuis. Niemand heeft het zien gebeuren en er ontstaat een zoektocht naar de waarheid. Wat was de oorzaak van de ruzie en waar was het toezicht op de kinderen? De school, ouders en leerlingen moeten een manier vinden om de gebeurtenis te verwerken. Een proces wat in de weg gezeten wordt door een laaiend vuur van beschuldigingen, speculaties en tegenstrijdige verhalen. Familierelaties komen onder druk te staan en men ervaart schuldgevoelens waar ze mee moeten leren leven.

Barn was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Amanda Awards die in 2020 in Noorwegen plaatsvond. De film mocht voor bijna alle categorieën waar ze genomineerd was de prijs in ontvangst nemen. Zo werd Barn beloond met onder andere de prijs voor Beste Regie, Beste Acteur, Beste Film, Beste Editing en Beste Bijrol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s