Winnen in wanhoop

fahim

  • Fahim

Fahim vertelt een verhaal over wanhoop, familie en doorzettingsvermogen. De jonge Fahim (Assad Ahmed) ziet zijn leven uiteenvallen wanneer hij en zijn vader bijna uitgezet worden. Hij is de enige die het kan voorkomen, maar kan hij die druk wel aan?

De jonge Fahim moest samen met zijn vader zijn geboorteland Bangladesh ontvluchten. Na een lange reis arriveren de twee in de Franse hoofdstad Parijs. Hier begint een nieuwe, onbekende strijd, de strijd tegen het politieke systeem. Overal waar ze komen voelen ze de dreiging van uitzetting. Ze leven onder de radar, totdat Fahim de Fransman Sylvain (Gérard Depardieu) ontmoet. Sylvain is een schaakmeester en herkent in Fahim een natuurtalent. De Fransman neemt de jongen onder zijn hoede en leert hem alles wat hij weet over het schaakspel. Fahim heeft potentie om naar het nationale kampioenschap te gaan, maar dreigt uitgezet te worden. Fahim en Sylvain zien maar één uitweg: het kampioenschap winnen.

Franse acteur, scenarioschrijver en regisseur Pierre-François Martin-Laval haalde voor deze film inspiratie uit een waargebeurd verhaal van een jong schaaktalent in Frankrijk. Fahim wordt tot leven gebracht door het acteertalent Assad Ahmed. Zijn chemie met Gérard Depardieu in de rol van Sylvain zorgt voor een hartverwarmende film om naar te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s