Een zeker aanzien

adam

  • Adam

Het filmdebuut Adam van de Marokkaanse filmmaker Maryam Touzani gaat over Samia, een zwangere en alleenstaande vrouw die onderdak zoekt. Uiteindelijk laat weduwe Alba de jonge vrouw binnen waarna de twee geleidelijk steeds meer steun bij elkaar vinden.

Abla, moeder van de 8-jarige Warda, runt in Casablanca een Marokkaanse patisserie. Wanneer de zwangere, ongetrouwde Samia bij haar aanklopt voor onderdak, had ze nooit kunnen inbeelden dat dit haar leven voorgoed zou veranderen. De band tussen Abla en Samia wordt steeds sterker en uiteindelijk gaan ze samen aan het werk in een bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen. Adam is het verhaal over twee vrouwen die niet alleen steun bij elkaar vinden, maar ook elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu.

  • Maryam Touzani is een Marokkaanse filmmaker. Na haar korte films in 2012 en 2015, schreef ze mee aan het script voor Much Loved (2016) van haar man Nabil Ayouch. Adam ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film werd geselecteerd voor Un Certain Regard. Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek met een score van maar liefst 4.6 (van 5) in de publiekspoll.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s