En daarmee basta!

punt uit

  • Punt Uit – Schluss Aus – Full Stop

Documentairemaakster Rosemarie Blank legt in haar aangrijpende film Punt Uit – Schluss Aus – Full Stop de laatste dagen van haar levenspartner Michael Hellgardt vast.

Samen laten zij de vergankelijkheid en eindigheid van het leven zien: het krom gegroeide lichaam, het continue oorsuizen en de frustratie van het niet meer kunnen verrichten van alledaagse dingen. Het is een intieme kijk, zonder opsmuk en met een vleugje humor, op het meest rauwe en ingrijpende moment van iemands leven. Regelmatig roept Michael: ‘Schluss aus – ik eet niet meer.’ De huisarts wordt meerdere malen gesommeerd langs te komen voor euthanasie, maar zijn dierbaren, een dag op het strand of zelfs een korte reis naar het buitenland laten hem twijfelen. Rosemarie Blank neemt je mee in de strijd die haar partner voert tegen de spagaat waarin hij zich bevindt, tussen enerzijds het lijden en het verlangen naar de dood en anderzijds het leven niet willen opgeven en de angst om daadwerkelijk dood te gaan. Wanneer is het genoeg?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s