Ik ben geen probleemkind…

probleemkind

  • Ik ben een uitdaging

In de heftige en ontroerende documentaire Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging krijgen we een exclusief kijkje in de gesloten inrichting Transferium Jeugdzorg. De tieners die hier zitten kunnen niet weg: elke avond gaat de deur van hun kamer op slot.

Van criminaliteit tot misbruik

De jongeren die in deze gesloten inrichting zitten hebben zonder uitzondering al het nodige achter de rug. Van criminaliteit en drugsgebruik tot misbruik en zelfs pogingen tot zelfmoord: ze hebben van alles meegemaakt.

Heftige verhalen

De maker van de documentaire Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging zegt over de film: “Ik ben hier om te kijken en te luisteren naar de kinderen.” Dat levert de nodige heftige verhalen op. De dagelijkse bezigheden in de inrichting worden geobserveerd, maar ook emotionele therapiegesprekken en vertrouwelijke ontboezemingen komen in beeld. Plezier gaat soms hand in hand met boosheid en kwetsbaarheid en de jongeren zijn heel verschillend: van stoere houdingen tot breekbare zelfbeelden, alles komt voorbij.

De documentaire Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging is terug te kijken op Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging terugkijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s