Er is meer in het leven…

Goud

  • Goud

Goud volgt turntalent Timo om zijn droom van Olympisch goud werkelijkheid te maken.

De jonge, getalenteerde turnbelofte Timo woont samen met zijn lichamelijk gehandicapte vader Ward. Samen delen ze één grote droom: goud halen op de Olympische Spelen. Ward zit door verlamming in zijn benen vast in een rolstoel en motiveert Timo om zo hard mogelijk te trainen. Timo traint onder het toeziend oog van zijn trainer Henk, die het niet eens is met de aanpak van Timo’s vader. Het laatste wat Timo wil is zijn vader teleurstellen, maar hij begint zich ook steeds meer af te vragen of dit ook zijn eigen droom is. Als hij na een blessure doorverwezen wordt naar een fysiotherapeut en de bijzondere Irene ontmoet, ontdekt hij dat er meer in het leven is dan turnen…

De Nederlandse regisseur Rogier Hesp zet met Goud zijn eerste volwaardige speelfilm neer. Met Goud toont hij een intiem portret van een jongen gevangen tussen passie, familie en identiteit. Door veel close-up camerabeelden wordt het publiek in het hoofd van Timo gezogen en ontstaat er een intieme sfeer.

1 comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s