Transformatie volgens onze jeugd

alexander

  • Jongeren & ouders maken filmpje over de transformatiedoelen jeugdhulp

In de tweede helft van 2019 is een groep van jongeren en ouders – onder begeleiding van Stichting Alexander – meermaals bij elkaar gekomen om:

  • Gezamenlijk te bepalen welke informatie over de transformatiedoelen belangrijk is voor jongeren en in welke vorm dit het beste gepresenteerd kan worden.
  • Samen met een filmmaker na te denken over hoe dit het beste in beeld gebracht kan worden.
  • Uiteindelijk het filmpje – met 2 jongeren in de hoofdrol – op te nemen

Het eindresultaat ziet u hieronder.

Bent u enthousiast over het filmpje? Deel het dan gerust binnen uw organisatie, cliëntenraad en/of op sociale mediakanalen. U mag dit vrijelijk gebruiken.

Achtergrond

Afgelopen maanden is Stichting Alexander in opdracht van TNO bezig geweest met het ontwikkelen van een filmpje over de transformatiedoelen.  Dat is gedaan met een participatief traject met jongeren en ouders.

Dit filmpje is gemaakt in het kader van het onderzoek Lerend Transformeren, dat als doel had om professionals en hun organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van een nieuwe werkwijze gericht op de transformatie van de jeugdhulp. Omdat het niet alleen voor professionals van belang is om goed geïnformeerd te zijn over de transformatie, maar ook voor (jonge) cliënten, is gekozen om het traject af te sluiten met de ontwikkeling van een informatief product speciaal gericht op jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s