Voor Sama

aleppo

  • For Sama

For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict.

Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad Aleppo vast. Ze filmt het oorlogsgeweld in al zijn bloederige details met een handheld camera, soms als bijna-slachtoffer. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal, dat uiteindelijk doelwit wordt van een bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan ze vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen?

Toen Al-Keteab en haar gezin in 2016 uiteindelijk uit Aleppo werden geëvacueerd, slaagde ze erin om al haar beeldmateriaal – meer dan 500 uur aan opnames – de stad uit te krijgen. Deze hartverscheurende documentaire is het resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s