Wij anti autoritaire kinderen

Sharon Kilinger is psychologe, ondernemer, moeder en filmmaker. Dit is haar eerste documentaire. Oude filmbeelden van haar antiautoritaire crèchetijd in Nijmegen in de jaren 70 worden afgewisseld met het hier en nu.

Sharon: “Ik vind het opvallend hoe de anti- autoritaire crèche altijd zo negatief wordt weggezet in de media. Ik heb dat zelf nooit zo ervaren en vraag me af hoe mijn oud- crèchegenoten daar tegenaan kijken.”

“In mijn film zoek ik mijn oude crèchegenoten op. Ik onderzoek hoe zij terugkijken op deze tijd? Wat waren nu de doelstellingen van de crèche en is het ‘gelukt’, zijn we geworden wat onze ouders voor ogen hadden? En wat nemen we er vervolgens van mee in de opvoeding naar onze kinderen toe?”

Mooie, eerlijke verhalen en enkele verrassende conclusies zijn het resultaat, tegen de achtergrond van een bijzonder tijdsbeeld. Een feest van herkenning, voor wie de jaren 70 heeft meegemaakt en de tijdloze worsteling van ‘goed’ opvoeden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s