De jonge Ahmed

ahmed.png

  • Worstelen met geloof en verleiding

Le jeune Ahmed vertelt het verhaal van de dertienjarige Ahmed, die worstelt met zijn geloof en de verleidingen van het leven.

De dertienjarige Ahmed is op zoek naar zijn plek in de wereld. Hij schippert tussen twee werelden en is niet zeker van zijn identiteit. Aan de ene kant leeft hij in de reine wereld van de moskee. Aan de andere kant is er de rommelige, Westerse wereld van zijn familie en op school. Hij vindt rust en duidelijkheid in religie en klampt zich daar compleet aan vast. Wanneer Ahmed zich volledig in zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn moeder en zussen. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, kijkt zijn omgeving met lede ogen toe hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan.

Scenaristen en regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne creëren met Le Jeune Ahmed een aangrijpende dramafilm met veel empathie. Le jeune Ahmed beleefde haar première op het Film Festival in Cannes en werd daar bekroond met de prijs voor Beste Regie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s