Robot

robot 1

  • Verplichte zorgrobot

De nieuwe openluchtvoorstelling van het Almeerse theatergezelschap Vis à Vis heet Robot. Maak kennis met Betty & Aad, een wat ouder stel dat zich staande probeert te houden in een nieuwe gerobotiseerde werkelijkheid. Betty is gebonden aan een rolstoel, maar liefde en inventiviteit houden hen beiden – soms zelfs vrij letterlijk – op de been.

De komst van kunstmatige intelligentie stelt echter nieuwe eisen aan hun rustieke bestaan: wie op zijn oude dag een zorgrobot weigert, wordt opgesloten in een verpleeginrichting. Enter robot Shiny, die hen van dienst gaat zijn. Betty kan goed met hem overweg, maar Aad ziet hem niet zitten; de robot dreigt beiden uit elkaar te drijven. En er zit uiteindelijk niets anders op dan op spectaculaire wijze te ontsnappen aan de dystopische wereld waarin ze verzeild dreigen te raken.

Robot kent een combinatie van voornamelijk dialoogloze comedy, een simpel verhaal, visueel spektakel en slapstickachtige humor. Het mooiste is misschien wel dat het gezelschap met ‘old school’-techniek een ‘high tech’-werkelijkheid weet te suggereren. Het resultaat: plezierig en vakkundig vermaak voor een mooie zomeravond.

  • Robot is t/m 22 september te zien, zie voor alle info: www.visavis.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s