Vastberadenheid

bron

  • Vastberaden

Eens voer een kind in een boot over een groot meer. Midden op het meer leunde het kind over de rand van de boot om zijn spiegelbeeld in het water te bekijken, en op dat moment verloor het kind het kostbaarste wat het bezat. Uit een zakje van zijn bloes glipte een wondermooie ring; die ring had het kind van zijn vader gekregen toen het op reis ging.

Het duurde lang voordat het kind de oever van het meer bereikte. Daar aangekomen begon het met zijn handen water uit het meer te scheppen. Er kwam een man langs die vroeg wat het daar aan het doen was. “Ik heb mijn ring verloren midden op het meer, nu schep ik het water eruit om hem weer te vinden”. “Ach kind”, zei de man, “je leven is te kort om al het water uit het meer te scheppen, zelfs als je tien levens had zou je het meer nooit leeg kunnen scheppen”.

“Ik heb het kostbaarste verloren”, zei het kind, “ik moet het terugvinden”, en ging door met scheppen.

Toen kwam de zon op en zag het kind aan de rand van het grote meer met zijn kleine handjes water scheppen.

De zon vroeg: “Waarom doe je dat?” “Ik heb de ring van mijn vader verloren, hij ligt op de bodem van het meer, ik moet hem terugvinden”. “Weet je hoe lang dat kan duren?” vroeg de zon. “Misschien een heel leven, misschien tien levens of meer, voor de ring van mijn vader geef ik alle levens”. En het kind ging door met scheppen. De zon, diep onder de indruk van de vastberadenheid, het geloof en de toewijding van het kind, droogde met de kracht van zijn stralen het meer uit, en op het diepste punt van het meer vond het kind de ring van zijn vader terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s