De spiegel verdubbelt eenzaamheid

spiegel

  • Het zilver van de spiegel

Op een dag kwam een eenzame man bij de rabbi. Iedereen wist dat deze man steenrijk was en buitengewoon gierig.

De rabbi nam hem bij de hand en liep met hem naar het raam. ‘Kijk eens naar buiten’, zei hij. De rijkaard keek plichtmatig naar de drukke straat. Vertel eens wat je ziet’, vroeg de rabbi. ‘Allemaal mensen’, antwoordde de rijke man.

Weer nam de rabbi zijn hand en nam hem mee naar een grote spiegel. ‘Wat zie je nu?’ vroeg hij. ‘Nu zie ik me zelf’, antwoordde de rijkaard. ‘Juist’, zei de rabbi. ‘kijk het venster is van glas en de spiegel is van glas, maar het glas van de spiegel is bedekt met een laagje zilver. Op het moment dat je gaat verzilveren, zie je geen andere mensen meer. Je ziet dan alleen je zelf.’

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s