Voorkom thuiszitten, durf het verschil te maken!

 

autisme passend onderwijs

  • Passend onderwijs vanuit autisme bekeken

‘Passend onderwijs vanuit autisme bekeken – Samen bouwen aan een kansrijke toekomst‘: dat rapport publiceerde Vanuit autisme bekeken eerder deze maand. Ruim 60 praktijksituaties op het gebied van passend onderwijs voor leerlingen met autisme werden geanalyseerd. Die analyse laat zien dat passend onderwijs voor leerlingen met autisme zeker mogelijk is. Het rapport geeft ouders, leerkrachten, schoolbestuurders en beleidsmakers handvatten om een passende leerplek te bieden aan leerlingen met autisme.

In het rapport hebben leerlingen zelf een belangrijke stem. Leerlingen weten vaak heel goed wat ze belemmert en kunnen uitermate creatief zijn in het bedenken van eenvoudige, voor iedereen acceptabele oplossingen. Ze doen in het rapport een sterk beroep op hun scholen om thuiszitten te voorkomen en het verschil te durven maken. Vanuit autisme bekeken vatte hun reactie samen in drie krachtige adviezen: ‘Zie wie ik ben!’, ‘Praat met mij!’ en ‘Interpreteer mijn gedrag niet verkeerd!’.

Het filmpje “Passend onderwijs vanuit autisme bekeken” is gemaakt door leerlingen met autisme om leraren te helpen vanuit autisme te kijken onderwijs passend te maken voor leerlingen met autisme.

Meer informatie: http://www.vanuitautismebekeken.nl/OVAB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s