Iedereen mag er zijn

Alle kinderen verdienen een zo passend mogelijke plek in het onderwijs. Onderwijs dat leerlingen uitdaagt, dat uitgaat van hun mogelijkheden en rekening houdt met hun beperking. Kinderen gaan, als het kan, naar het regulier onderwijs. Zo worden ze zo goed mogelijk voorbereid op een vervolgopleiding en op een plek in de samenleving. Het speciaal onderwijs blijft bestaan voor kinderen die daar het best op hun plek zijn.

Deze animatie legt in 3 minuten uit wat passend onderwijs inhoudt. Onder andere de zorgplicht voor scholen, de samenwerkingsverbanden met reguliere en speciale scholen en de verdeling van het geld voor extra ondersteuning komen aan bod.

1 comment

  1. Prachtige theorie. Helaas is het met mijn zoon dan toch net weer even lastiger in de praktijk… En na 2 nare ervaringen in het reguliere onderwijs zit hij nu (weer) op speciaal onderwijs. En dat hij niet de enige is, blijkt wel uit de toegenomen aanvragen in het speciaal onderwijs. Dus, hoe mooi de theorie ook lijkt, de praktijk is helaas toch net even anders…. Ik kan er inmiddels een boek over schrijven. Natuurlijk zullen een handjevol kinderen hier bij gebaat zijn, maar de overgrote meerderheid van de “labelkinderen” niet. Te weinig expertise, te weinig tijd, geen mensen, geen geld, wachtlijsten. pesten, negeren, en noem het maar op, ik vraag me af wanneer het muntje valt… Dit werkt gewoon niet !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s