Opgesloten en vergeten

india

India kampt met een landelijke crisis op het gebied van geestelijke gezondheid. Er zijn maar 43 psychiatrische ziekenhuizen in het land voor een bevolking van 1,2 miljard mensen, en de middelen zijn beperkt. Bovendien rust er een enorm stigma op geestelijke problemen in India, vooral als het om vrouwen gaat. Als vrouwen worden opgenomen in een inrichting verliezen ze vaak al hun rechten, en worden ze gedwongen om electroshocktherapie en andere onvrijwillige behandelingen te ondergaan.

VICE News ging naar Maharashtra om te onderzoeken hoe het is om een vrouw met psychische problemen te zijn in het hedendaagse India. Het leverde schokkende beelden op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s